Periaate

Tämä on biisiblogi. Pohjanpeiton aikaisemmat tuotokset löytävät soundcloudista.

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Rakkaus ei kaipaa vaihtovaatteita!

Hyvä ystäväni (tätä ennen ainakin hyvä) sanoi ylpeästi ollessaan vaimoineen, mutta ilman lapsia keski-Euroopassa pidennetyllä viikonloppulomalla: Rakkaus ei kaipaa vaihtovaatteita! Lufthansa toi siis heidän matkalaukut vasta viimeisenä iltana. Mahtavaa! Rakkaus ei kaipaa vaahtovaatteita! Ei kaipaa! Mutta mitä se kaipaa? Onko rakkaus psykoosin muoto vaikko luterilainen tahtotila? No, nyt ammuin ehkä melko kovilla. Jos nyt mietittäis edes kumppanuutta tai uskollisuutta. Saisko edes niistä jotain? Kerro Esko?


ARKEMME YLI (7.6.2012)

Ville heitti aiheeksi tällä kertaa kestosuosikin rakkauden. Luulisi, että tuosta laveasta aiheesta saisi mitä tahansa irti, mutta minulle tuotti suurta tuskaa saada aikaan mitään. Ei sillä, että rakkaus minua ahdistaisi, vaan ylipäätään olen ollut luovuuttani tuhlaamassa pääsykokeissa ja muiden tekstien kirjoittamisessa.
Viimein sain tämän viikon alussa intoa Villen mainiosta otsikosta! Totta tosiaan, rakkaus ei kaipaa vaihtovaatteita. Mieleeni juolahtivat Leevi and the Leavings -tyyliset rakkaustarinat, jossa ilo tuntuu olevan yksinkertaista ja ihmiset tyytyvät vähään. Kaivoin pöytälaatikostani vanhoja sanaparsia sekä sointukiertoja ja tämän valssitempoisen parisuhderakkauden ylistyksen sain aikaiseksi. Tämä voisi olla köyhän miehen häälahja omalle morsiammelleen.

-Esko


Tässä minun tuotos. Se tulee myöhässä. Oli töitä ja pihatöitä, niin ei millään kerennyt. Mutta kappale on muhinut pitkään ja ajattelen välillä, että liveveto on hyvä. Iloineen ja suruineen ja niinhän siinä kävikin...


Nousta sain. Ei mikään meitä kahta voikkaan
Rinnakkain. Erottaa, kun tässä lakanoita pyöritellään
Voimakkain. On taju siitä miten huojuvainen
Tahdon kai? Ainakin tänään kakSistain
Rakkaus. Ei tarvitse vaihtovaatteita. Riittaa, kun ollaan yhdessä ilman vaateita
Pihallain leikkii nyt kaksi uutta voimaa
rinnakkain ne siellä toisiansa muovaa kohti maailmaa
Turvaa hain, jostain eilisestä likaa
turpaan sain ei tätä päivää sillä auttaa lain
Rakkaus. Ei tarvitse vaihtovaatteita. Riittaa, kun ollaan yhdessä ilman vaateita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti